Feliz NavidadOjoj, julafton lider mot sitt slut. tänk; vi fick en vit jul trots allt :)

Har umgåtts med familjen hela dagen lång och varit till mormor & morfar på julmiddag, mormor är även hemma igen och mår lite bättre. väl det, annars hade man väl tänkt på det under resan.
Jag tycker om Julen för att alla samlas och äter god mat och bara har trevligt. När man var liten tyckte man ju om julen för julklapparna, men den synen har ju ändras totalt under åren man blivit äldre, man tycker nästan att det är lite jobbigt med julklappar för att man känner att man har allt och är nöjd med lite mat och nära & kära.

Har precis packat och känner att jag kanske har saker & ting under kontroll, men det är långt ifrån säkert. Jag vet inte, men tycker det är otroligt jobbigt att packa eftersom jag hela tiden har känslan att jag kommer att glömma något. Vilket jag vet att jag kommer att göra. dörför får jag aldrig någon ro eller frid.
Men jag ahr med det viktigaste; plånboken, biljetter och pass. och medicin. och kläder. Det är detta jag menar; jag tycker allt är viktigt att ha med sig, morfar tyckte att dom tre P:ena var viktigast: Plånbok, pass &  P-piller. hahaha. han glömde ju biljetterna, men jaja :)

klockan 09.32 i morgon sitter jag på tåget mot sthlm, jag som hatar att åka tåg eftersom det går för fort, föredrar hellre buss, men det fanns dock inga tider som passade.

Nu ska jag duscha, sen får vi se om jag har ro att gå och lägga mig.
Hörs i morgon.

Hoppas alla har haft en trevlig julafton :)dan före dan

2 dagar till jul, fyra dagar kvar till avresan.

Det har varit lite snurrigt de sista dagarna;
Har jobbat in lite timmar eftersom man kommer att komma efter när man är borta.
Sen har jag varit in till sjukan och hälsat på mormor. hon har blivit lite bättre och har fått äta soppa idag, så det går sakta med säkert. Men det känns så himla tråkigt om hon inte kan komma hem till jul, vilket jag har på känn att hon inte gör.
Därför var jag och hjälpte morfar att julstäda igår :) Har kommit på att det är väldigt roligt att städa.... hos andra.
Idag var det mer jobb, kom nyss hem till ett tomt hus. Mor & far är och hämtar emil i sthlm och borde väl vara på hemgång förstår jag.

Jenny var nyss här, jag fick en apstor flodhäst av henne :) den var så himla vacker. den ska lätt få följa med till lägenheten. Det blir nog lite tufft att få plats med alla flodhästar i nya lyan, men med ska dom om dom så ska få stå som packade sillar. dom är en del av mitt liv!!

I morgon fick jag ledigt på dagen, vilket resulterar i handling, hälsa på mormor + att hjälpa morfar.


ha en bra kväll.
Lördag

Så var man hemkommen från jobbet.

Har kommit mycket snö på en kort tid nu på kvällen, men nu håller det på och töar bort igen. man blir inte förvånad direkt. tror att man inte har någon julkänsla just pga av vädret.

I morgon ska jag åka och hälsa på mormor på lasarettet. har nämligen en ledig dag i morgon.
Hoppas att hon mår bättre, det är alltid oroande när en anhörig åker in till sjukan.

ha en bra kväll.Funderingar


En lång dag.

Tittade nyss på himlen kan vänta. har följt den serien redan från start och tycker att det är en helt fantastisk serie som ger insikt i några av världens svåra och livshotande sjukdomar.
Man slängs in i några människors liv som har fått beskedet att de har ALS eller cancer, det är så svårt att förstå hur de kan ha sådan kämparglöd när de är så pass sjuka. men antagligen skulle man väl vara likadan om man skulle drabbas.
Det är svårt att hålla tårarna tillbaka när man ser en människa behöva ta beslutet att fortsätta ta  medecinerna eller att låta sjukdomen ha sin gång, det är ett sånt beslut som man önskar att ingen människa skulle behöva ta.
Jag kommer ihåg när jag jobbade i stan så hade vi en brukare som hade ALS, och man kände verkligen med henne. hennes liv var i sitt esse och får ett besked att hon kommer dö inom ett antal månader och hon kan inte påverka det på något sätt.
 Det måste vara otroligt påfrestande att hålla paniken och stressen i schack, om inte annat dödsångesten; vilket jag tror att alla "dödsjuka" har någon period under sjukdomstiden. Man måste ju se livet rinna ur sina händer.
Men det som jag tror är otroligt viktigt när man drabbas av något sånt här är hoppet och att se framåt. Man får helt enkelt inte deppa ihop och ge upp, men det är nog inte heller så himla enkelt.
Nej "himlen kan vänta" är hur bra somhelst och rekomenderas att ses.

Ska snart natta. :)

ciao!Ledig dag.


Idag fick jag sova till klockan tio. hur skönt som helst. Man får ta vara på sådana stunder.

Sen så lagade pappa gröt åt mig till frukost, också stunder man måste ta vara på när man snart ska flytta.

Efter det så har jag julstädat och pyntat. min gran ser ut som lutade tornet i pisa, men det är lite charmigt.
Sen så åkte jag in till Annelie och lånade flyttkartonger, så nu under kvällen så har jag packat  tre stycken fulla med grejer, det hopplösa var att det inte ens syntes att jag hade packat överhuvudtaget, ja, så jag har lite att göra känns det som. Men en sak jag ahr samlat på mig till förbannelse är kaffe- och tekoppar. så jag har en kartong full med bara koppar. haha. det kanske är så behövligt. men dom får följa med allihopa, jag har ju en förmåga att tappa saker i golvet. Det går i släkten liksom att ha hål i hakan; det har jag ärvt av mormor :)

Pratade med kusinen som svor över vädret. och jag klandrar henne inte... jag förstår inte hur han däruppe ska ha det, först snöar det och sen regnar det... Man önskar ju att det kunde förbli en vit jul.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och titta på tv, tidig kväller eftersom jag jobbar heldag i morgon, vilket inte känns så jättebra. Men, har bara mig själv att skylla!


Hasta luégo mis amigos!Dagens sammanfattning.Dagens bild går till Ante & hans huvud som kan immitera en hjärna.Det blev ganska stressigt idag eftersom Anna på jobbet ringde mig och frågade var jag var någonstans när klockan var tio över sju i morse. Själv trodde jag att jag skulle börja halv åtta. men det var bara att slänga sig i bilen och åka till jobbet. Dagen spenderades i Toftbyn.

En olycka med en voltande bil i Arnbo var dagens pratämne tycktes det, usch, det är otäckt nu när det är slirigt och halt ute.
Läste nu i tidningen att det var jordbävning i skåne?? vart är världen påväg, jag trodde att sånt inte kunde inträffa i detta land, men ack du fagre, jag hade fel.

Efter jobbet drog jag och Anna in till falun; virrpanna 1 & 2 tillsammans. men vi åkte och kikade på jysk och på öb, Anna skulle handla julklappar till sina släktingar, hela mitt baksäte var fullt innan hon var klar.:)

När jag nu kom hem så kände jag tröttheten och stressen komma över mig. jag har inte ens julpyntat, vet inte om jag kommer hinna med det. och sen det där med att flytta hemmifrån också. nej, det är för mycket nu för mitt perfekta hjärnkontor. haha.

Ska gå och duscha nu, sen blir det nog läggdax. Hoppas på en toppendag i morgon!

Hasta luégo!Måndag 15/ 12
Jaha, så var det måndag igen. Men det känns lite lättare att kliva upp på morgonen nu när man vet att julen börjar närma sig.

Jobbade delad tur igår. emellan turerna så sov jag.
Igår fick vi även att en av våra brukare avlidit, och hon var bland mina favoriter. Det är konstigt, fastän man är förberedd på det så blir man lika chockad i alla fall när man får höra det . Ibland kan jag även bli förbannad på varför så många gamla ska behöva utsättas för hemska sjukdomar, varför kan de inte få vara friska sina sista år?

Ska snart åka och jobba, 14-22. det är roligt att jobba till tio i syd eftersom man åker två ihop hela kvällen, mycket bra.

Hörs senare.Söndag 3:e advent10 dagar kvar till jul & 12 dagar kvar till Gran Canaria.

Har jobbat  i helgen.
I fredags var jag till Svartnäs två gånger i snökaoset och på kvällsturen så fastnade jag TVÅ gånger och kom inte loss själv.  Jag har hört att man ska tänka positivt i svåra situationer, men just då kunde jag inte det. För det första är det ju så finns det ju inte så många invänare man kan fråga om hjälp och för det andra så kanske det passerar en bil i timmen.
Första gången jag körde fast ringde jag till en Micke som kom och hjälpte mig, andra gången så hade jag en sådan jävla tur så att det faktiskt passerade en bil och stannade för att putta på min bil. Så jag hem helskinnad men nedfrysen. Hade endast träningsskor på mig, men jag har bara mig att skylla för det.

Igår var jag och Brita in till stan och bowlade, jag vann :) Men Brita var duktig på att få ner dom där käglorna på kanterna, det som typ är omöjligt, hon är en talang.
Sen på kvällen var jag till Anna och kikade på film, gott & mysigt var det. "Utan Spår" hette filmen och den rekomendras starkt. Både spännande & läskig. Dock så kunde jag inte hålla mig och skratta åt Anna när hon kom med sina kommentarer och uttryck.

Jag spelade på hästar igår för första gången i mitt liv,  spelade ihop med Anna. Hade statsat på miljonen, men dock så hade vi inte ett enda rätt, hur kunde det gå till?


Nu ska jag julpynta lite, sen ska jag börja packa.


Ha en bra dag!
13 dagar kvar...

...Till julafton.
Det var inte förrän igår jag fick den första riktiga julkänslan; det var när jag och jenny stod på hennes bro och tittade på snön, vi skulle åka till hästarna och skyffla skit. Men det var en riktigt mäktig julkänsla ändå.

Spenderade gårdagskvällen med Jenny och lagade mat och drack hjortronsglögg, det var riktigt gott faktiskt fast att jag var väldigt skeptiskt till en början, men lättdrucket var det.

Idag kavlade jag upp ärmarna och jobbade lite. 12-21. fick gå i den andra gruppen idag vilket alltid är lika spännande. Så idag har jag befunnit mig på byn och i Toftbyn.
det var ju julgröt för oss vikarier på Trollnär idag, men hann inte dit. så vi på jobbet beställde lite mat istället. Gröt kan man ju faktiskt äta hemma.

Jag har kommit underfund med att jag bara bor hemma i 51 dagar till. lite blandade känslor. Och 14 av dom här 51 dagarna befinner jag mig utomlands. så det står nog inte på förrän jag ska flytta.
Men det är spännande att planera och dona, igår satt jag ute på nätet och tittade på gardiner, finns mycket snyggt.

Nej nu ska jag förbereda mig inför morgon dagen då jag går delad tur.

Ses =)Tisdag.

En helt vanlig dag.

Fick sladda upp med Brita rill Svartnäs idag, attans, man skulle haft sparken istället för bil; is-gata med andra ord.
dock så får man ganska grova nackskador när Brita kör eftersom hon tvärnitar varje gång hon ska bromsa, haha. men jag tycker om henne ändå.

Idag lyckades jag även fixa så att jag jobbar när vi ska äta julgröt med jobbet. det var det värsta som kunde hända, men så är det när man inte kan hålla huvudet på skaft. Men det ska nog lösa sig.

Kom nyss hem från min morbrors kalas. det är alltid trevligt att gå på kalas och träffa lite människor.  gammelmormor och gammelmorfar kom dit, och dom berättar jämt en massa intressant historier; tillexempel hur det är att äta groda.

Ska snart titta på House. sista avsnittet för den här säsongen.

ses.Ännu mer snö?


En dag med överdrivet mycket snö. Men jag har överlevt dagen:)

jobbade till 11.30, en kort arbetsddag med andra ord. tycker inte om sådana turer , utan man vill ju helst jobba till två eller fyra på dagarna för att få ihop lite timmar. Men ett glatt besked är att jag ej är ava-anställd längre. yes.

Efter arbetspasset for jag till min mormor och morfar och språkade lite. Det var även där jag testade ett test; fyra pennor mellan tårna, och jag klarade det, vilken prestatioN!
sen åkte vi till borlänge och handlade en födelsedagspresent åt min kära morbror. Så i morgon blir det att åka på kalas :)

Jag kan förövrigt inte förstå att det är två veckor till jul, majoriteten av alla låtar som går på radion nu är julsånger. Pappa och mamma julstökar och jag sitter i mitt lugnans ro och funderar varför dom har så bråttom. Men det börjar slå mig att det verkligen börjar bli dags att julpynta. nej. jag har ingen julkänsla just nu. Men på torsddag ska jag i alla fall till trollnäs och bli bjuden på julgröt, haha, då kanske man blir lite mer inspirerad.

Har nyss haft besök av farbror.

En mycket lugn och harmonisk dag med glädje och glada besked; en vän blev fri idag, sånt är roligt att höra en grå dag som denna. :)

Ska glo på tv nu. Sköt nu om er.
2:a advent & julskyltning


Jaha, då har ännu en helg brar sprungit iväg. jag hinner inte med för fem öre.
Men jag har känt mig krasslig 89% av helgen; magkramper, svettningar och huvudvärk. men äntligen så mår jag mycket bättre;
Därför har helgen givetvis varit väldigt lugn.
Jois kom hit i fredags så vi kunde skriva på kontraktet till lägenheten :) Och igår var vi dit t
 och tittade, Jois tyckte om den jättemycket, och jag gillade den bara mer efter detta andra besök. Längtar tills man får flytta in och inreda.

Idag var vi på lite bowling med Lars, jag förlorade men jag tror att jag bara var i en svacka idag.
Sen åkte vi tillbaka till Svärdsjö och gick på lite julskyltning.  Mormor och Inga stod där och sålde vantar, sockor och tomtar, jag tror dom fick lite sålt.
Själv kom jag hem med en burk hemmagjord blåbärssylt, den var apgod, man måste ju stötta byggden.
Men det som är mysigast när det är julskyltning är att man träffar så mycket folk som man inte träffar så ofta, det blir som en träffpunkt.
Träffade ca fem tomtar idag, det är dom som är på kortet ovanför, där sprack kanske barnens tro om att det bara finns en tomte, men vem vet, det kanske var tomtens nissar som var med. Men man känner verkligen att det börjar lida mot jul när det är tomtar på byn!

För övrigt så har jag bestämt mig för att sluta snusa, det går faktiskt riktigt bra, har till och med gått ner till mini-portioner; starkt jobbat Ämma Idre!!!!!!! och innan detta år är slut så ska jag banne mig ha slutat!

Jois åkte nyss hem, det var lite jobbigare än vanligt. kanske för att vi nog inte hinner ses något mer innan jul, men jag hoppas. men det var nästan så det var en tår i ögonvrån när jag såg hans bil rulla upp mot korsningen.

Hoppas alla har haft en bra helg.
By the way; 19 dagar kvar till Gran Canaria :D

Adíos!Snöig fredag med magont.

har haft "magproblem" hela natten, knappt sovit en blund. roligt.

Men det var en bra dag på jobbet igår i alla fall, var nog lite för trött den sista vändan;
Var hos en brukare när jag plötsligt tycker att han säger; hångla. Och sen fick jag det till hagelgevär .. tillslut så var jag helt stensäker på att han sa; ska vi testa hångla... och jag frågade honom om han verkligen sa så. Det han egentligen frågade var om jag kunde hjälpa honom och skriva handlingslista. haha.  vi blev båda lite generade.

ikväll kommer Jois, då ska vi skriva på kontraktet för lägenheten och i morgon ska vi åka och titta på den :) jag hoppas att Jois tycker om den, han har ju inte sett den än. haha, det blir nog bra.

Ses,Tankegång


Det här med att flytta hemifrån är en större grej än vad man tror, eller är det jag som gör en sådan stor sak av det hela. Men nu känns det verkligen som att det är för många tankar som ska rymmas i mitt huvud, och för många "borde-göra-saker".  Mor & far säger att allting inte behöver inhandlas på en gång, och det kan jag ju förstå. Men  ja. Ändå blir det att man sitter och planerar och donar. måste nog släppa det där för en dag, men det är inte så lätt, inatt drömde jag till exempel om gardiner.  Johan är ju lugn som en filbunke, han tänker nog fixa allt dagen innan. och så gillar inte jag riktigt att göra. men men :)


Det var en rörig dag på jobbet. plus all blötsnö man traskade omkring i. fast att jag hade mina bästa vinterstövlar så var jag blöt om fötterna i princip hela dagen, det gick verkligen inte att unvika. Men det hör väl vintern till förmodar jag.

Ringde vikariepoolen och ställde tusen frågor idag, fick dock inte så många svar. men från och med måndag så får jag jobba extra på helgerna och jobba på andra enheter. så adíos ava-anställningen.

var och drack glögg med Jenny & Per nu på kvällen, tittade på filmen Panda kung fu eller vad den heter. otroligt bra! den m¨ste ni se.
Och förresten så tittade jag på julkalendern idag, men måste ju säga att det var det sämsta man sett på länge.

Ska sova nu så även morgondagen orkas med. tänk, redan torsdag i morgon.En bra tisdag.

Tisdag. En tisdag med en hel del snö.

Tog en rejäl sovmorgon idag, slängde benen över sängkanten när klockan var elva. men det var behövligt.
Sedan tog jag en tripp till Lina Emilsson och hennes lilla Emil och fikade. Riktigt roligt, Emil är så himla söt, han gjorde ett Kvalitéts-test på mina bröst. haha. jaani; tänk att man har så mycket energi när man bara är 15 månader.
sen åkte jag hem och åt lite för att sedan utsättas får något dumt virus som spreds på msn och som jag i min tur spred vidare, toppen. Men jag lyckades ta bort det, tacka gud för det. Men det blev värre för Anna som fick lov att installera om Windows.
Har varit och tittat på film med Brita, det blev "i en annan del av köping del 2".man kan inte titta sig trött på den.

Är nöjd med dagen och nu ska jag ladda för morgondagen, kanske kan den bli lika bra? Får ta med dom förhoppningarna.

Godnatt.Händelserik dag.

Vilken dag!

Började jobba halvåtta i morse, kom hem för en dryga halvtimme sen. Alltså får man inte hjärtinfarkt av vikarieförmedlingen så får man det på jobbet. Ibland så kan det vara lungt som attan och ibland är det stressigt som sjutton. Det kanske är det som är charmen med jobbet. Men det är faktiskt jobbigt när man är superstressad inombords men får helst inte visa det för brukarna, det tar på krafterna.

Var till svartnäs idag, där var det en riktig vinter, och när man tittar ut genom fönstret här hemma så skulle man tro att det kunde vara i slutet av april. Man tycker ju att dom kunde dela med sig lite av snön, haha.

NAttpatrullen berättade idag att dom skådat en gubbe som var ute och klippte träd och buskar klockan 03.00 i natt???
Samma man ser Laila på eftermiddagen och han håller på med samma syssla öven då. lite läskigt, häcksax-mannen är ute i farten. Lite obehagligt, han vill man ju helst inte möta.


På den timmes rast jag hade idag så skulle jag in till kopparstaden och skriva på kontraktet på lägenheten, DOCK så skulle även johan skriva på papperena. satan. så nu kär vi fixa det på nådra dagar, om man ändå bodde lite nämre varandra.

Nej nu ska jag vrva ner sen sova, är ledig i morgon :) tror jag.

Godnatt.
RSS 2.0