Hudmottagningen, lägenhet & Gammelfarmor


Den har dagen har bara flygit förbi...

Gick upp klockan åtta, sen gjorde jag mig i ordning. Sen var det bara att starta bilen för att åka in till lasarettet. Dock så stannade jag och tankade vid DinX,  medans jag tankade så hade jag igång fläkten i bilen... vilket jag aldrig skulle ha gjort. För efter den stunden så gick inte bilen att starta; batteritorsk med andra ord. Så farfar fick komma och hjälpa mig att starta.
Jag kom försent till Hud, men fick komma in efter en halvtimme.
Men den läkaren som jag hade ville INTE göra något allergitest minsann, nejnej, för det var ingen chans att hitta det man var alergisk emot. Nehe? Men hon kom då fram till att jag hade något som hette atopiskt eksem. vet inte riktigt vad det kan betyda men fick hem en broschyr. Men det var i alla fall ärftligt och hängde ihop med astma, vilket både farmor och pappa har. Sen beror eksemen och mina svällande läppar på obalans i mitt immunförsvar och räknas till en immunologisk sjukdom. Sedan så när man har det här så bildar kroppen allergiantikroppar, som är speciella äggviteämnen riktade mot olika ämnen, det kan vara pollen, pälsdjur, kvalster eller födoämnen, och en del av dessa allergiantikroppar ger upphov till sjukdomssymtom.
Så nu ska jag börja äta allergimedicin regelbundet dagligen. Läkaren ville börja med att behandla tydligen. Så får se hur det här går :) Förresten så var det tydligen dumt att jobba inom vården när man hade det här, haha. typiskt.

Sen lunchade jag med mor på stan, och då fick jag veta att jag och Jois fick lägenheten. Ringde till Kopparstade för att fråga vem som fick den, och då sa han som svarade att det var ett annat par som hade förtur till den men att dom inte svarat när dom ringt, så då sa jag :"Guud vad synd, jag ville verkligen ha den där lägenheten". Och då sa han på kopparstaden:"Äh, jag går in och ändrar lite här, du får den". Haha det är så det går till i Falukommun :)

Jag har även följt min kära gammelfarmor Rutan till frissan.  Hon blev så fin i håret. Var lite nervös ett tag när hon skulle testa frisörens stol på hjul hela tiden.
Rut: Jag har så ont i ryggen!
Frisör.: Ja, men Emma sa att hon skulle smörja och massera dig när ni kom hem.
Rut: jaha. det var värst. Så du har pratat med henne idag?
haha, då satt jag brevid henne. Hon är världsbäst Rutan.
Sen när det var dags för betalning så ville hon inte betala. Utan la fram en hundralapp och tyckte att det räckte gott och väl:)
Det är så roligt att rå om henne ibland!.

Nu ska jag äta lite. Ta hand om er.Postat av: SARA

Trök med eksemen. Kung för lägenheten. Haha för frissan.. :D

2008-11-25 @ 22:48:33
URL: http://saraidre.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback
RSS 2.0