Veckan som gått

Har jobbat hela veckan lång, skulle även ha jobbat idag men jag drabbades plötsligt av någon sorts sjuka i natt.
Jag blev livrädd eftersom jag trodde att det var vinterkräkan som sökt sig till mig, men så verkade inte fallet vara. Jag vet inte om det beror på IBS:en att det är såhär. Den känns ju 24 timmar om dygnet, men dock så vet jag inte riktigt vad den kan göra med min kropp. hmm. det enda jag vet att det har med tarmarna att göra och att den är kronisk, men sen då?!

Igår talade jag med chefen om incidenten som jag skrev om i förrförra inlägget. det kändes skönt att tala ut om saken, och jag hoppas verkligen att hon tar tag i saken på momangen, vilket hon inte gjorde sist.

Jag skulle kunna säga det till personen i fråga själv, men då är det så lätt att skämta bort det och jag tror man tar det på större allvar om man blir inkallad till chefen. usch, jag är så dålig på att tala om allvarliga saker, något som jag borde bättra mig på.

Häromdagen var Amanda till jobbet med sin Oskar, som förövrigt var sötast i byn. >Det enda jag hade i huvudet var att vi människor kunde klämma ut sådana där underbara varelser, ett nytt liv. helt fantastiskt. Inte för att det var något nytt, men man tänker inte på det förrän man ser sådana sötnosar:). Amanda såg då väldigt lycklig och pigg ut, inte undra på det!

Annars så har det inte hänt så mycket. jag växlar mellan att bo i lägenheten och hos mor & far. Men nu känns falun nästan nästa nästan som hemma. men det är nog en bit kvar till dess.
häromdagen så skulle jag gå ut med soporna, och jag blev faktiskt arg när jag insåg att det inte fanns någon desponi-tunna. så det är jag som bär skulden till sopppåsen som står vid papperskartongerna... sen fick jag höra att man måste åka ner till willys med sådana grejer. aldrig i livet tänkte jag för mig själv.


Nu, tv och ta det lungt!


Vi ses :)
Perfektion

Perfekt? kan man säga vad som är helt perfekt?, för man säger ju att inget/ingen är/kan vara perfekt.

Men min dag känns faktiskt perfekt idag; lagomt med jobb, Jenny, övernattning, vin, mat & tv.Ciao belli!lycka & besvikelse

jobb och umgåtts. är vad jag har hunnit med. vilket jag ändå är ganska glad över, att kunna kombinera dom två grejerna, det är inte ofta man har tid/ork för det.

Igår så var Viktoria och brita här på middag och drinkar. Brita stannade över natten och gav mig sällskap. Bara om inte min frys hade haft damp så kanske vi hade fått en blund?! Men nej, den spelade trummor för oss hela natten lång, resultatet blev två timmars sömn. lagomt. eller inte.'

Veckan har bjudit på många skratt. ´
var till "ta till vara" med kusinen och Anna, som erbjöd många missförstånd om en tavla. samma dag så skulle jag hjälpa en brukare på jobbet att koppla ur diskmaskinen, men det gick inte riktigt som jag hade planerat och fick mig en riktig dusch, brukaren fick sig ett riktigt gott skratt.

när vi väl är inne på jobb så blir jag ganska irriterad på en del kollegor. vi finns till för våra brukare, dom betalar för att vi ska ge allt för dom, vilket inte en del fattar... Hur roligt är det när man kommer till en brukare som säger:"hon som var här lyssnade inte vad jag sa och hon hade så bråttom att jag inte hann tala om att jag hade ont", eller, "hon var glad att få komma härifrån", vad sjutton gör sådana månniskor inom vården!?  Jag skäms så otroligt mycket när brukarna säger det, jag skäms för att den dom pratar om är en av mina kollegor, jag vill att våra grupper ska finnas till för våra brukare och alltid kunna hjälpa dem. Men ... i alla fall verkar det inte vara så.
Det känns som en annan kämpar för att få brukarnas förtroende, men det är inter så lätt att behålla det förtroendet när andra förstör det... Man blir ganska besviken.


Jois är här och har lagat jättegod middag. :) Nu kan vi umgås hela helgen!


ciao belli!På hemmaplan

Mitten på veckan. Onsdag.

I natt sov jag hemma, tänk vad man uppskattar sitt eget rum mycket när man har flyttat!? Sov som en stock hela natten, som jag inte gjort på ett tag nu.
När jag ska sova i lägenheten så vågar jag inte ha alla lampor släckta,haha, jag som ska ha det kolsvart och dödstyst i rummet annars när jag ska sova. Men icke. häromnatten så tvingade jag mig själv till att släcka alla lampor, sen gick jag in och la mig i sovrummet, efter ca två minuter så kom jag på vad dum jag var emot mig själv så då gick jag upp och tände en lampa igen. Men jag tänkte att i natt när jag kommer till stan så ska jag sova med alla lampor släckta, för jag har då aldrig varit mörkrädd förut, så varför skulle jag vara det nu?

I morgon ska Brita & Viktoria komma och äta middag och titta på film, kanske blir det En annan del av Köping del 1, det skulle ju inte sitta helt fel. Brita ska sova över tills på fredag, då jobbar vi kväll båda två. Men hon är nog lite skeptisk inför natten eftersom Jenny säger att jag sover som en groda (??).


Nej, nu ska jag vila en stund, sen jobb igen.

Ciao belli!
Fläskläpp & snökaos

vaknade klockan fem i morse och var avundsjuk  på Jois som hade sovmorgon.
Gladare blev jag inte av titta ut genom fönstret eftersom det bara vräkte ner och det hade kommit ca 2 dm snö under natten.
Väl på jobbet så var det en del sjukskrivningar och stresstempot ökade. Jag var så stressad och hungrig att jag bet mig i läppen som nu har resulterat i fläskläpp, och det gör så fruktansvärt ont, men man får bita ihop och tänka på de som har det värre.

Mormor och morfar har också varit här och hälsat på idag :) Morfar hade köpt en flodhäst till mig, jag blev så glad :) fick även två andra !!

om 40 minuter åker Jois hem, tillbaka till ensamma nätter. Men på tisdag ska Ämma sova hemma, ni hör väl hur bra det låter?! Faktiskt så ska det bli skönt att ta en paus från det här "flytta-hemmifrån-projektet" och åka hem till mor & far och sova under samma tak som dem. Sandbacksvägen bara utstrålar trygghet, vilket jag snart tror att gammelvägen också snart kommer att göra.... men det kommer nog att ta lite tid bara.
Önskade att Jois inte behövde åka hem.  Men plikten kallar trots allt.


ha en bra natt allesammans!En vecka, nästan ensam

En vecka i egen lägenhet, med blandade känslor.
Jag kan inte skylla på att jag har varit ensam, utan jag har haft besök varenda dag och igår kom Jois igen. Men det är i alla fall tungt att veta att man inte bor hemma hos mamma  och pappa längre.  Det är även svårt att sova på nätterna när man vet att man är helt ensam, jag är van att det är fler omkring mig, natt som dag. men antagligen är allt detta en vanesak och kommer av sig själv, men det är svårt till en början.

Idag fick jag även internet, kändes bra, för tvkanalerna funkar inte alltid som dom ska och då är det ju skönt att alla fall ha ett till alternativ att roa sig med.

Idag ska jag jobba kväll, har varit dåligt med jobb nu på sistonde, men idag börjar mitt schema :)

Sen vill jag gratulera Sara till att hon kom in på reseledarutbildningen !

Vi hörs!Jobb och flytt...

... har jag hunnit med sedan jag skrev senast!

Då var man stassing, men jag saknar Svärdsjö redan efter tre dagar.
Men själva flytten gick enklare än vad jag trott, tack vare vänner & familj :)
Jag & Sara skruvade ihop både diskställ och fyra stolar: själva. imponerande. Bara det att på kvällen fick jag montera om det eftersom vi hade skruvat ihop det fel.
Men jag tror inte att det kändes som om jag flyttat förrän jag hämtade kläderna hemma igår,  och när jag skulle backa ut från gården så blev jag så ledsen att jag backade in i släpvagnen, mer jobb åt pappa. Fy. haha, men lite komiskt var det, men man såg på honom att han inte blev förvånad i alla fall.
Igår åkte Jois tillbaka till Sthlm, snacka om att det kändes ensamt, det var så det ekade i lägenheten.


Jobb idag, och på jobbet så backade jag in i ett stort snöberg i full gas, det måste ha något med flytten att göra. haha.

Nej nu ska jag åka till lägenheten, pappa ska hjälpa mig att borra upp några hyllor, då kommer flodhästarna upp igen, det är säkert därför jag har sovit dåligt när jag har vetat att dom stackrarna förotfarande ligger nerpackade i kartonger?

Ciao!RSS 2.0